Menu
Kurv

Finér - vedligeholdelse

De finér-produkter, du kan købe hos Fagerstok, er enten ubehandlede eller behandlet med linolie.

Ubehandlet birkefinér:
Den lyse birkefinér er ubehandlet, da den bliver gul ved en oliebehandling. Den kan til dagligt blot aftørres med en hårdt opvredet klud. Hvis du ønsker at gøre overfladen mere modstandsdygtig, kan du forsigtigt mætte den med en sæbespåneopløsning. Den må ikke være sjaskvåd, som når man mætter massivtræ med sæbe, men tør den over flere gange med en klud, der er skyllet op i sæbevand og lad den tørre indimellem. Du kan have en tynd sæbeopløsning stående i køkkenskabet klar til brug, så giver du bare en ren klud en sjat sæbe, når din skål trænger til at blive tørret over.

Ubehandlet birkefinér anvendes i MODI-skålene.

Oliebehandlet mahogni-krydsfinér:
Krydsfinér af mahogni er behandlet med ren linolie og vedligeholdes også med linolie. Vi anvender en dansk produceret linolie uden sikkativer, som Original Linoliemaling laver til os.

Til daglig tørres skålen blot over med en hårdt opvredet klud. Hvis overfladen virker tør og glansløs, smøres linolie på fladerne. Efter 15 - 20 minutter tørres overskydende olie af. Lad herefter skålen tørre et døgns tid. Pas på med vandstænk de første dage efter en oliebehandling, da det kan give hvide eller grålige pletter.
Mindre skader på produkter kan fjernes med fint sandpapir, inden der gives olie.

Mahognikrydsfinér anvendes i retroskålen.