Menu
Kurv

Nytårstanker om bæredygtighed

Skrevet af Vibeke Vollmer d.

At være bæredygtig betyder i ordets egentlige forstand at have evne til at bære vægten af noget. I respekt for vores omverdens bæredygtighed betyder det, at vi alle må gøre os umage for ikke at påføre vores omgivelser unødig belastning – både når det gælder naturen, kulturen og vores medmennesker.

Hos Hansen Kitchen har det altid været en selvfølgelighed udelukkende at arbejde med naturlige materialer og skabe produkter, der er beregnet til at kunne bruges og bruges længe. På den måde viser vi vores respekt for ressourceforbruget, men også for miljøet og vores sundhed, fordi vi undgår materialer, som er skadelige at arbejde med – og senere at leve med.

Men bæredygtighed er ikke kun et spørgsmål om materialer og ressourcer, det handler også om socialt og kulturelt ansvar. Vi anser det for et vigtigt ansvar for os at bidrage til udvikling af det lokalområde og det samfund, vi er en del af. Vi producerer alle vores varer i Danmark i tæt samarbejde med dygtige håndværkere og værksteder. Det betyder noget for samfundsøkonomien, men for os er også det sociale og kulturelle aspekt væsentligt. Dels har vi mulighed for en god og tæt dialog med vores samarbejdspartnere, og dels styrker vi håndværkskulturen, så vigtige kompetencer bevares i landet.

Endelig handler bæredygtighed om os selv. Bæredygtighed er, at vi passer på os selv og hinanden. Vi driver en forretning med økonomisk overskud, men vi mister ikke fokus på mennesket. Kun hvis der er plads til individuelle kompetencer og visioner, kan vi sikre det menneskelige overskud, der gør at vi kan passe på hinanden og kloden. Og vi tror på en bæredygtig fremtid med fokus på mennesket og kloden.

Godt nytår!

 


Del dette indlæg← Ældre indlæg


Skriv en kommentar